Hoe werkt onze  IPL/DPL?
Onze IPL/DPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht wordt door het pigment in de haar geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid. Door selectieve verhitting worden de haarfollikels uitgeschakeld, en de bloedvaten gedicht  zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Kan iedereen met onze IPL/DPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde en grijze haren bevatten weinig oorspronkelijk pigment en zijn daardoor wat moeilijker te behandelen,maar is in de meeste gevallen wel mogelijk. Mensen met een zwaar donker getinte huid kunnen in sommige gevallen niet behandeld worden, voor mensen met zeer rossig haar kunnen de resultaten niet gegarandeerd worden.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met onze IPL/DPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits de haarfollikel en de papilla bereikt kan men een lichte prikkelende sensatie ervaren, Maar door onze geavanceerde apparatuur (ISIS IPL/DPL 2+) is de behandeling PIJNLOOS

Hoe weet men of een behandeling geholpen heeft?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de restjes haar eruit gewerkt heeft. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn er tussen de 8 en 12 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.